< Terug naar portfolio Portfoliowebsite

Portfoliowebsite

Externe opdracht
Tijdens mijn studie heb ik al veel geleerd over het designen en het maken van een website in HTML en CSS. Dit wilde ik dan ook graag zelf toepassen buiten de schoolopdrachten om. Vandaar dat ik deze portfoliowebsite heb gemaakt.

Let op! Deze opdracht is momenteel nog niet helemaal af, maar neem gerust alvast een kijkje!

Mijn werkproces

Als eerst heb ik samen met diegene voor wie ik de website heb gemaakt gekeken naar wat de stijl en kleuren moeten worden op de website. Ik heb veel voorbeelden met hem doorgenomen en hier uiteindelijk een (beknopte) styleguide op gebaseerd.
Ook moest er nog een logo komen voor op de nieuwe site en andere media-uitingen en dus heb ik deze ook ontworpen. Ook hiervoor heb ik eerst veel inspiratie opgezocht en schetsen gemaakt. Toen ik, en natuurlijk de persoon voor wie dit is, tevreden was heb ik deze ditigtaal tot op de milimeter uitgewerkt.

Bekijk de styleguide

Toen de styleguide af was, ben ik begonnen met het maken van wireframes op papier en in Adobe XD. Deze heb ik gebaseerd op wat er werd vertelt wat diegene graag op de website wilde zien en natuurlijk de kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan.
Toen de klant helemaal tevreden was met het design, ben ik in HTML, CSS en een beetje Javascript begonnen met het daadwerkelijk maken van de website. Ik heb hierbij steeds de wensen van de klant in gedachte gehouden, want dit is natuurlijk erg belangrijk als je voor iemand anders een opdracht doet. Momenteel ben ik nog bij deze stap bezig.

Benieuwd wat er nog allemaal op de planning staat voor deze opdracht?
Het definitief afmaken van de website, foto's en tekst maken voor op de website en eventueel nog een cv in een mooi bijpassend design.
voorbeeld website voorbeeld website voorbeeld website