< Terug naar portfolio

Visuele Communicatie 2

De opdracht
Het van Visuele Communication 2 ging verder op Visuele communicatie 1. Het was de bedoeling om een website te ontwerpen (desktop en mobiel) voor het (fictieve) festival ‘Robotica 2025’. Dit is een festival over hoe mensen robots zien in het jaar 2025. De website moest bestaan uit drie schermen: homepagina, pagina met de plattegrond en een pagina met het programma.

2018/2019
8,5

Mijn werkproces

Bij het maken van de ontwerpen heb ik mij aan dezelfde style tile gehouden als bij Visuele Communicatie 1.
Ik ben begonnen met het maken van de mobiele website. Hierbij ben ik begonnen met het maken van schetsen en wireframes van de drie verschillende pagina’s. Ook heb ik in deze wireframes aangegeven hoe je tussen de verschillende schermen kan navigeren. Toen ik wist hoe ik het er ongeveer uit wilde laten zien, ben ik de ontwerpen gaan maken in Adobe Illustrator CC.

Nadat de mobiele website af was, ben ik begonnen met het maken van de desktop website. Hierbij heb ik ook rekening gehouden met het gebruik van een grid. Hierdoor ziet alles er net wat strakker uit. Ook voor de desktop versie heb ik eerst schetsen en wireframes gemaakt. Vervolgens heb ik ook deze ideeën digitaal uitgewerkt tot het uiteindelijke eindresultaat.

Voor mijn eindontwerpen heb uiteindelijk een 8,5 gekregen.

Bekijk meer schermen 2