< Terug naar portfolio

Visuele Communicatie 1

De opdracht
Bij het vak Visuele Communication 1 was het de bedoeling om een logo, banner en advertentie te ontwerpen, voor het (fictieve) festival ‘Robotica 2025’. Dit is een festival over hoe mensen robots zien in het jaar 2025.

2018/2019
6,5

Mijn werkproces

Als eerst begon ik met het maken van een moodboard en een style tyle. Hierin heb ik vastgelegd welke stijl en uitstraling de producten moeten krijgen. Vervolgens heb ik mij gericht op het logo. Eerst heb ik veel schetsen op papier gemaakt en daarna ben ik digitaal verder gegaan in Adobe Illustrator CC.
Mijn eerste ontwerpen waren vrij gedetailleerd, wat voor een logo niet altijd handig is. Het uiteindelijke logo voor het festival heb ik eenvoudig gehouden en heb ik gebruik gemaakt van maar twee kleuren. Ook heb ik de naam van het festival zelf erin verwerkt, omdat het festival nog niet bekend is en zo mensen het logo eerder zullen herkennen.

Na het ontwerpen van het logo, ben ik begonnen met de banner. Het moest een banner zijn met vaste afmetingen die later als reclame gebruikt zal worden als reclame. Bij deze banner vind ik het vooral belangrijk dat je een duidelijke call to action hebt om je tickets te kopen.
Ook is het belangrijk om bij een banner rekening te houden met hoe mensen kijken. Doordat de ogen van de robot kijken naar de tekst, hebben mensen ook de neiging om in die richting te kijken. Hierdoor zorg je er dus voor dat mensen sneller de button zien en dus een ticket zullen kopen. Verder heb ik mij aan dezelfde stijl als het logo gehouden, zodat het er als één geheel uit zou zien.

Als laatste opdracht voor dit vak was het de bedoeling om nog een advertentie te maken. De advertentie heb ik in dezelfde stijl gehouden als de banner, zodat het goed bij elkaar zou passen en mensen de kleuren en stijl zullen herkennen voor het festival.

Voor mijn uiteindelijke ontwerpen heb ik dit vak met een 6,5 afgerond.